Проект за 25 фотоволтаични централи с общо 480 мегавата мощност планират в Гърция през 2022

Съвместното предприятие Sens LSG, основано от Steag Solar Energy Solutions GmbH (Sens) и виенската LSG Group планира да инсталира общо 25 слънчеви парка с общо 480 мегавата мощност през 2022 г.

Sens LSG поема планирането, изграждането, експлоатацията и поддръжката на системите. Съвместното предприятие работи с Green Source и Core Value Capital по финансирането. Предстоят още проекти. В средносрочен план съвместното предприятие възнамерява да инсталира фотоволтаичен капацитет до един гигават в Гърция.

Партньорите виждат благоприятни рамкови условия за ВЕИ в Гърция. Според него правителството възнамерява да продължи с разширяването на слънчевата и вятърната енергия в голям мащаб. Средството за това е Националният енергиен и климатичен план (NCEP). Около десет гигавата фотоволтаични и вятърни енергийни мощности ще бъдат добавени до 2030 г. Гърция иска да стане неутрална по отношение на климата до 2050 г.

„Доволни сме, че можем да допринесем за преструктурирането на енергийната индустрия и по този начин за спестяването на CO2 в Гърция заедно с нашите партньори“, обяснява Кристиан Клайнханс, ръководител на отдела за развитие на проекти в Sens Activities в Гърция и сега бихме искали да разширим дългосрочното -дългосрочни отношения. “

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Контактна форма

Contact Form BG