САЩ ще се състезават с Китай в производството на фотоволтаични панели

На доминацията на Китай в световната фотоволтаична индустрия е нанесен удар, според CNN. Корпорацията First Solar представи плановете си да удвои производствения си потенциал в САЩ, като построи нова модерна фабрика в Охайо. Инвестицията от 680 милиона долара от First Solar (FSLR), единственият основен производител на слънчеви панели със седалище в САЩ, ще бъде третата фабрика на компанията в района на Толедо.
First Solar заяви, че вярва, че това ще бъде най-големият напълно интегриран слънчев производствен комплекс в света – извън Китай. Той ще може да прави един слънчев модул на всеки 2,8 секунди. И това ще осигури предимно процъфтяващия пазар на Америка за чиста енергия.
Голямата слънчева експанзия в Средния Запад подкрепя усилията на президента Джо Байдън, който едновременно се опитва да съживи производствената индустрия в страната, да модернизира инфраструктурата, да укрепи критичните си вериги за доставки и да създаде чиста енергийна суперсила, за да посрещне предизвикателството на Китай над сектора.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email