Швеция мина границата от 1 гигават фотоволтаични мощности, Смарт Енедржи с принос към постижението

Оперативният фотоволтаичен капацитет на Швеция се е увеличил от 698 MW за една година и вече е 1,09 GW според данни, публикувани от шведската асоциация за слънчева енергия, Svensk Solenergi, цитирани от pv-magazine.

Данните показват, че 2020 г. е най-добрата за слънчева енергия в страната, като към мрежата са добавени повече от 400 MW производствен капацитет. През 2020 година увеличението на мощностите е с над 30 %.

По-голямата част от фотоволтаичния капацитет на Швеция се изгражда върху покривите на жилищни и търговски сгради. Шведската енергийна агенция (Energimyndigheten) е отделила около 4,5 милиарда шведски крони (438 милиона евро) за програмата за „слънчеви отстъпки” за периода 2009 – 2021 година. Тази политика ще продължи и занапред.

Смарт Енерджи също дава своя принос за развитието на фотоволтаичните мощности на Швеция и е в процес на реализация на серия от проекти за фотоволтаични централи в северната държава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ЕС иска огромен ръст на производството на панели – 42 пъти, за да изпълни целта от 420 хиляди мегавата мощности до 2030

Европейските производители на слънчева енергия ще се нуждаят от 42 пъти повече годишен производствен капацитет на фотоволтаични клетки, ако повишените

Прочетете повече »