5 неща, които трябва да знаете, когато купувате електрически автомобил

Elecric car Smart Solar

 Колко пъти ви се е случвало да си задавате въпроса:
“Трябва ли да си купя електрически автомобил?”.

Електрическите превозни средства (ЕПС) могат да бъдат чудесен избор за много шофьори, но само вие знаете какво ще е най-добро за вас. Има много неща, които трябва да вземете предвид, когато мислите за закупуване на каквото и да е превозно средство, и същото важи и за електромобилите. Авторите Крис Джонстън и Ед Собей са тук, за да ви помогнат с новата си безплатна електронна книга “Подходящ ли е електромобилът за вас?”. Кратък справочник за закупуване на електрически автомобил.

Този безплатен кратък справочник премахва мистерията, свързана с електрическите превозни средства. Разгледайте тези пет бързи съвета, които могат да ви помогнат по пътя към покупката на автомобил.

1.Поддръжката на електромобилите е по-евтина
Поддръжката на автомобил с бензинов двигател не е евтина – между спирачките, гумите, смяната на маслото, течностите в радиатора и другата годишна поддръжка има доста движещи се части, които редовно трябва да се ремонтират. При електромобила е толкова просто, че “по-малко е повече”. Гумите служат като основен източник на разходи за редовна поддръжка, като трябва да се сменят приблизително на всеки шест месеца. Притежаването на акумулаторна батерия като единствена система за задвижване, а не на множество системи за задвижване, които обикновено се срещат при двигателите с вътрешно горене (ДВГ), спестява на водачите на електромобили два пъти повече средства за поддръжка и ремонти в сравнение с притежателите на автомобили с ДВГ. Когато става въпрос за годишна поддръжка, експлоатацията на електрическите превозни средства се оказва много по-евтина.

2.Електромобилите са по-ефективни
Ефективността на едно превозно средство се измерва с количеството енергия, вложена в превозното средство – бензин или електричество – в сравнение с количеството енергия, необходимо за придвижване на превозното средство напред. По данни на Министерството на енергетиката на САЩ електрическите превозни средства преобразуват около 77 % от получената енергия в енергия за колелата, докато автомобилите с бензинови двигатели преобразуват само между 12 и 30 % от енергията за колелата. Това преобразуване на енергията прави електромобилите два до три пъти по-ефективни от автомобилите с ДВГ. Като цяло по-високата ефективност на електромобилите води до по-малко отпадъци, които се замърсяват в околната среда.

3.Електрическите превозни средства са по-безопасни и по-надеждни от автомобилите с ДВГ
Напълно електрическият автомобил има значително по-малко движещи се части от автомобилите с ДВГ, което прави електромобилите по-малко податливи на механични грешки. С тази по-малка вероятност за грешка управлението на електромобил прави вас като водач и всички останали на пътя по-безопасни, отколкото автомобил с бензинов двигател. Електрическите автомобили имат и по-нисък център на тежестта поради разположението на акумулатора в автомобила, между колелата на автомобила и под пътниците. Този по-нисък център на тежестта намалява вероятността автомобилът да се преобърне при евентуално произшествие, като по този начин осигурява безопасността на вас и вашите пътници.

4.Разходите за гориво на електромобилите са постоянни и по-евтини
Цената на бензина зависи от търсенето и предлагането в световната икономика. При положение че бензинът е често несигурен и невъзобновяем ресурс, цените се повишават и продължават да се колебаят, което прави преминаването към електрически източник на енергия много по-стабилна цена. Електрическите превозни средства са се развели с бензиновите помпи и са намерили по-надежден партньор – електричеството.

Повечето собственици на електромобили, които са инсталирали зарядно устройство в дома си, съобщават за умерено до незабележимо увеличение на сметките си за електроенергия, а много градове предоставят безплатни обществени зарядни станции, които правят зареждането достъпно. Като цяло един сравним автомобил с бензинов двигател може да струва средно шест пъти повече за гориво.

5.Електрическите превозни средства имат конкурентни цени с традиционните хибридни модели
С бързото разрастване на пазара на електромобили на хоризонта се появяват повече възможности за закупуване на различни по размер автомобили и употребявани електромобили. Ако пазарът продължи да се разширява както сега, сегашната разлика в цените между електромобилите и автомобилите, задвижвани с двигател с вътрешно горене, ще продължи да намалява. По-новите модели електрически превозни средства вече предлагат по-дълъг живот на батерията в сравнение с техните предшественици. Тези по-дълги пробези намаляват разходите за производство на тези батерии, което понижава общата цена на автомобила.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Контактна форма

Contact Form BG