Green Transition Forum 4.0: Новите перспективи пред Централна и Източна Европа

За четвърта поредна година най-значимата и мащабна конференция за Зелената трансформация в Централна и Източна Европа ще събере на едно място бизнес лидери, висши политически лидери, политици, еврокомисари, представители на правителства, експерти и неправителствени организации.

Срещата на върха “Green Transition Forum 4.0: Новите перспективи пред Централна и Източна Европа (ЦИЕ)” ще се проведе от 26 до 28 юни. От конферентните сцени в Sofia Event Center ще говорят спийкъри от над 18 държави, като общо над 2500 участници, от които над 750 топ мениджъри, ще проведат ключовия разговор за утрешния свят.

Тридневното събитие е организирано от най-големия новинарски портал в България Dir.bg и специализираната медия за енергетика, икономика и екология 3E-News.net. Форумът засилва гласа на Централна и Източна Европа на световната сцена и предоставя трибуна за открита дискусия за икономическото, технологичното и социалното бъдеще на заинтересованите от Зелената сделка страни. Събитието предизвиква разнообразен диалог, насърчавайки обмена на идеи за бъдеще, което е устойчиво, иновативно и справедливо.

Бъди част от разговора за по-зелено бъдеще

В Green Transition Forum 4.0 ще участват политици от ЕС, държавни глави, министри и депутати, които формират политиките и позициите на ЕС и конкретно на Централна и Източна Европа – регион с уникални икономически и екологични предизвикателства. На конферентната сцена ще излязат трима представители от най-високото равнище в ЕК – заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович (Европейски зелен пакт) и еврокомисарите Никола Шмит (Работни места и социални права) и Илиана Иванова (Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж).

Заедно с тях корпоративните лидери ще получат възможността да споделят вижданията и стратегиите си за прехода към нисковъглеродна индустрия, въздействието върху бизнес моделирането и визията. Изтъкнати учени, изследователи и лидери на мисълта ще свържат науката, политиката и практиката за постигане на нулеви нетни икономики и глобален преход. Иноватори и визионери ще представят революционни технологии и предефинират индустриалните стандарти, а популярни експерти ще прокарат нови пътища, по които да се преодоляват различията.

Бяхме сред последните влезли в Интернет епохата, но днес сме сред лидерите в IT сектора. Как изоставането на нашите народи, нашите държави и нашия регион отново да бъде наваксано? Отговорът е във взимането на работещите решения, сключването на печеливша Зелена сделка в условията на геополитическите предизвикателства, гарантиране на социалната справедливост от новия пазар на труда, технологични решения в полза на човечеството за икономически растеж, енергетика, промишленост, продоволствена сигурност и овластяване на напредъка чрез финанси и политически действия.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Контактна форма

Contact Form BG