Кариерен форум за бъдещи енергетици ще се проведе на 18 април в София

Второто издание на „Презареди кариерата си“ ще събере водещи експерти, успешни бизнеси и млади таланти от възобновяемата енергийна индустрия в България

Кариерният форум „Презареди кариерата си 2024“ се организира за втора поредна година. Това е уникално по рода си събитие в България с фокус върху възможностите за професионална реализация във ВЕИ сектора. Форумът се организира от Сдружение „Соларна Академия България“ и M3 Communications Group, Inc.

Събитието ще се проведе на 18 април от 10:00 ч. до 17:00 ч. в „Астория Гранд хотел“ в София. Входът е свободен, но ви съветваме да направите предварителна онлайн регистрация на https://www.berenewable.org/bg/prezaredi-karierata-si/2024#registracia

Събитието събира на едно място видни представители на енергийния сектор от държавната администрация, бизнеса, реномирани академични институции, НПО, инвеститори, експерти, както и амбициозни кадри, които искат да се развиват в тази област. Гостите на събитието ще имат уникалната възможност да се запознаят с реалните възможности и кариерните перспективи в най-динамично развиващия се сектор на възобновяемата енергия.

„Презареди кариерата си“ си поставя за цел да бъде движещата сила зад насърчаването на ключови партньорства и диалог между бизнеса, образованието и перспективните кадри във ВЕИ индустрията в България. Постигането на енергийните и климатични цели на ЕС до 2030 г. изисква ангажираност и визия от всички страни, а качествените кадри са ключова част от този процес. Събитието се стреми не просто да говори за тези амбиции, а да ги превърне в действия, като подпомага създаването на дългосрочни и продуктивни партньорства между работодателите в сектора, съответните национални органи и образователни институции за създаването на висококачествени работни места и кариерни възможности във възобновяемата енергетика.

Ключови теми на форума ще са:
Енергийният преход и образованието: Ключови знания за постигане на целите в енергийната стратегия, предимствата за работа в този сектор и нуждата от подготвени кадри.
Преходът към въглеродно неутрална икономика: Преквалификация и обучение за работната сила в регионите с висок въглероден отпечатък.
Истории на успех: Млади и вдъхновяващи личности във възобновяемата енергетика като образци за следващите поколения и как да постигнете собствен успех, използвайки предимствата и възможностите за работа в сектора.
Събитието предоставя уникална възможност за:
Разглеждане на кариерни перспективи – среща на водещи работодатели от ВЕИ сектора с квалифицирани кадри.
Създаване на обучителни партньорства – иницииране на партньорства между работодатели от ВЕИ сектора и университети/колежи за качествена подготовка на кадри.
Установяване на институционални партньорства – създаване на дългосрочни партньорства между ВЕИ сектора и държавните институции за постигане на енергийните цели на България.
За допълнителна и актуална информация може да следите на: https://www.berenewable.org/bg/prezaredi-karierata-si/2024#za-foruma
info@solaracademy.bg или +359 877 83 23 33.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Контактна форма

Contact Form BG