Tesla удвои продажбите си на електромобили

tesla car

Близо половин милион доставки съставляват 83% нарастване по отношение на същия интервал на предходната година и 10% растеж по отношение на предходното тримесечие.

Анализаторите чакаха доставките да бъдат под 450 000.

От април до юни основаният в Тексас колос в региона на електрическите автомобили е създал 479 700 автомобила – с 85 % повече спрямо второто тримесечие на 2022 година

По този метод общото произвеждане на Tesla доникъде на тази година възлиза на 920 508 автомобила, което е на път да реализира задачата си да създаде 1,8 млн. автомобила през 2023 година и надвишава упованията на наблюдаващите на промишлеността.

” Намаленията на цените, въведени при започване на 2023 година, донесоха огромни дивиденти за Мъск и Ко, защото търсенето наподобява остава доста мощно, а успеваемостта на производството разреши всеобщите доставки “, пишат анализаторите от Wedbush Securities в записка до клиентите.

Със усилването на конкуренцията в бранша на електрическите транспортни средства Tesla направи няколко понижения на цените в Съединени американски щати, Европа и Азия.

Това ѝ разреши да се оправи с намаляването на търсенето в Китай.

” Възприехме мнението, че стремежът към по-големи размери и по-голям автопарк е верният избор тук спрямо по-малък размер и по-висок марж “, съобщи основният изпълнителен шеф Елон Мъск по време на диалог през април, в който се обсъждаха резултатите за първото тримесечие.

В Съединените щати Tesla се възползва и от разширеното си право на присъединяване в държавната стратегия за данъчен заем в размер на 7500 USD за купувачи на електрически коли, част от екологичната политика на президента Джо Байдън.

Доскоро купувачите на най-евтиното предложение на Tesla, Model 3, имаха право единствено на половината от данъчния заем, защото някои елементи на автомобила не се произвеждаха в Северна Америка./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Контактна форма

Contact Form BG